Οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει μια πληθώρα γαλαξιών, έχει δημιουργήσεις όλους τους χάρτες όλων των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, έχουν διερευνήσει την επιφάνεια του Άρη και ακόμη έχουν φτάσει στο φεγγάρι. Αλλά υπάρχει ένα μέρος που γνωρίζουμε λίγα για αυτό σε σχέση με τους πιο μακρινούς πλανήτες, είναι Τάφρος των Μαριανών.

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων (Mariana Islands).

Είναι ουσιαστικά ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, μια-δυο εβδομάδες η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ ξεκίνησε μια εκστρατεία για την Τάφρο των Μαριανών, για δύο μίση μήνες να διερευνήσουν το κάτω μέρος του λάκκου. Το ενδιαφέρον είναι ότι το πλοίο Okeanos Explorer  εκπέμπει ζωντανά και οι επιστήμονες θα συζητούν για όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη την ίδια στιγμή.

Κυριολεκτικά κάθε χρήστης του Διαδικτύου θα έχει πρόσβαση σε ό, τι συμβαίνει στο βαθύτερο σημείο στον κόσμο. Εκτός από την ζωντανή μετάδοση, μπορείτε να δείτε ειδήσεις και φωτογραφίες από ασυνήθιστες θαλάσσιες παρουσίες στην σελίδα στο Facebook: NOAA Office of Ocean Exploration and Research.

Επί του παρόντος, η υποβρύχια συσκευή ερευνά το υπόβαθρο σε βάθος 3 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα του λάκκου. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να εξερευνήσουν το ενδιαίτημα: πώς να επιβιώσουν σε τέτοια βάθη της θάλασσας πλάσματα και το ταμείο αρωγής.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα μόνο τρεις άνθρωποι είχαν πέσει μέσα στο λάκκο, ο τελευταίος  εκ των οποίων ήταν ο James Cameron, ο οποίος ζήτησε υλικό για το νέο του "Avatar".

Τολμούν να πάνε να ζήσουν στο βαθύτερο σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού. Τρομακτικό…!

Οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει μια πληθώρα γαλαξιών, έχει δημιουργήσεις όλους τους χάρτες όλων των πλανητών του...

Διαβάστε περισσότερα
loading...
Δείτε επίσης...
Top Εβδομάδας
Top Μήνα
Top Χρονιάς


Ακολουθήστε μας στο Facebook!